Menu

100års fødselsdag

image
30. april 2021 kl. 10:25
Gevninge Boldklub blev stiftet for præcis 100 år siden i dag. Læs om klubbens første tid her:

I dag er det præcis 100 år siden, Gevninge Boldklub så dagens lys. Gevninge Boldklub blev stiftet d. 30. april 1921 på Gevninge mejeri af Viggo Pedersen, som også blev den første formand for klubben. I 1944 blev foreningen tilsluttet til SBU med et B-hold, og i 1946 rykkede holdet op til A-rækken gennem et puljespil for kredsvindere.

Selve kredsmesterskabet (B-holdet) i 1946 gik til Gevninge Boldklub med otte point på kontoen, selvom Tølløse og Gevninge Boldklub var á point. Tølløse var nemlig udeblevet fra en kamp, og dermed gik mesterskabet til Gevninge Boldklub uden omkamp.  

Kredsmesterskabet gav dermed adgang til kredsvindernes puljeturnering bestående af fire hold, hvor Gevninge Boldklub fik en andenplads. Andenpladsen var nok til oprykning til A-rækken, hvor Gevninge Boldklub nåede at spille i to sæsoner. I den første sæson blev Gevninge Boldklub nr. 3, men da flere spillere rejste i sæsonen 1947/1948 måtte Gevninge Boldklub helt trække holdet ud af turneringen. Efterfølgende deltog Gevninge Boldklub med et hold i B-rækken.

I dag er Gevninge Boldklub en del af Gevninge IF. Gevninge IF blev skabt ved en sammenslutning af Gevninge Boldklub og Gevninge Gymnastik forening d. 7. december 1976.

Gevninge IF Fodbold har i dag et 11-mandsseniorhold, som spiller i DBU Sjællands serie 4. Klubben har hold helt fra U8 til Oldgirls.   

 

En 100års fødselsdag skal naturligvis fejres, men vi venter på bedre tider, så vi kan gøre det på den helt rigtige måde.